A venit vara!

0
808
A venit vara

Prin vestiarele sălilor de fitness circulă zilele astea o glumă de sezon: „Știi cum să faci să ai un corp de plajă? E foarte simplu, tot ce îți trebuie este un corp și o plajă pe care să mergi.”

Sec sau nu, bancul prezintă realitatea momentului: vara e aici și toată lumea vrea să arate bine, cu sau fără haine. Fitnessul nu este o activitate sezonieră și are mai mult legătură cu starea de bine generală decât cu procentul de grăsime, însă, de regulă, lucrurile astea merg mână în mână: „Dacă arăți bine, te simți bine. Și dacă te simți bine, atunci faci totul bine”.

Și deși citatul acesta este împrumutat din filmele americane, nu e ficțiune, este adevăr 100%. Satisfacția unui antrenament reușit ne face să revenim mereu în sală sau pe pistă, să încercăm să fim mai buni, mai puternici, mai rapizi. Ne antrenăm cu un țel sau din pasiune și savurăm oboseala plăcută de după efort. Nu ne forțează nimeni să transpirăm de câteva ori pe săptămână, să ne gândim deja la următoarea bornă de depășit, la următorul timp de doborât.

Pentru noi, cei care transpirăm din plăcere, există FITNESS MAG, locul în care și începătorii, și avansații au câte ceva de învățat. Nu reinventăm roata, ci ne folosim de experiența sportivilor de vârf ca să evităm greșelile de început și să folosim la maximum fiecare minut petrecut între gantere si aparate.

În numărul 2 al revistei, de fapt un supliment de 32 de pagini al revistei RUNNING MAG, disponibil acum le magzinele din rețeaua Inmedio, la centrele de presă din aeroportul Otopeni și online pe Books Express, ne-am băgat nasul în programele unor campioni care folosesc antrenamentele de forță pentru a fi mai buni în disciplinele lor.

Chiar dacă nu ne interesează să ajungem la nivelul lui Lindsey Vonn, Carlos Sainz Jr. sau Andrei Muntean, ne putem antrena ca ei, pentru asta nu avem nevoie de drepturi de autor. Doar de un pic de voință și de câteva zeci de minute la dispoziție.

Chiar dacă nu ajungem în viitorul apropiat pe plaja, acesta nu este un motiv să nu ne antrenăm. Poate că, mai degrabă, întrebarea pentru care căutam răspuns ar trebui să fie: „Știi cum să faci să ai un corp în care să te simți bine?”.

Lectura plăcută și spor la transpirat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.