8 super-alimente pentru detoxifierea organismului

0
8867
8 super-alimente pentru detoxifierea organismului

Acum este un moment perfect pentru detoxifierea organismului deoarece fructele şi legumele proaspete pot fi găsite mai ușor în această perioadă.

Procesul de detoxifiere are un rol foarte important pentru organism, curăţându-l şi ajutând la buna funcţionare a organelor.

Dieta de detoxifiere este foarte importantă pentru organism așa că iată 8 super-alimente pentru detoxifierea organismului

Articolele de pe FITNESS MAG se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii din România. 

Pepene

Este principalul fruct de vară care detoxifica organismul. Conţine cantităţi mari de citrulina. Acest lucru ajuta la crearea argininei care elimină amoniacul şi alte toxine din organism.

Pepenele este bogat în fibre dietetice. Acest lucru ajuta la menţinerea colonului curat, ajutându-vă să vă curăţaţi corpul. Conţine glutation care ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant şi detoxifiant al organismului.

Pepenele este și o sursă excelentă de potasiu. Potasiul echilibrează cantităţile mari de sodiu din dietă și sprijină prijină rinichii, contribund la curăţarea lor.

Reduce inflamaţia. Mai puţine inflamaţii înseamnă o încărcare toxică mai scăzută în organism.

Castravete

Ajută la eliminarea toxinelor din organism. Conţinutul ridicat de apă din castraveţi contribuie la buna funcționare a sistemului urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.

Lămâie

Sunt prietenele ficatului. Lămâile alcalizează organismul. Acest lucru ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi este un dizolvator al acidului uric şi al altor otrăvuri. Lămâile ajută de asemenea la curăţarea rinichilor.

Afine

Sunt unele dintre cele mai vindecătoare alimente. S-a constatat că afinele reduc inflamaţia, au proprietăţi antivirale şi ajuta la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul către creier. Afinele conţin Vitamina C, un element care ajuta în procesul de detoxifiere.

Zmeură

Are un conţinut scăzut de calorii. Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge şi pot fi introduse foarte bine în dieta de detoxifiere.

Spanac

Alcalinizează corpul şi ajuta la menţinerea echilibrului. Spanacul este un complex de antioxidanţi şi anti-inflamatori. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamaţii ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul şi este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.

Mentă

Sunt excelente și răcoritoare. Acestea vă vor ajuta să digeraţi mai eficient mâncarea. Menta îmbunătăţeşte funcţionarea fierii, ajuta vezica biliară, intestinul subţire, iar organismul are nevoie de o curăţare a acestor componente importante pentru detoxifiere.

Seminţe de in

Au un conținut important de acizi graşi omega 3 şi 6 care reduc inflamaţia. Având un conţinut atât de fibre solubile, cât şi insolubile, seminţele de în ajuta la stabilizarea zahărului din sânge şi promovează buna funcţionare a intestinelor. De aceea, detoxifierea se va produce mai eficient şi mai repede.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FITNESS MAG pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.