8 super-alimente pentru detoxifierea de vară

0
191
detoxifierea de vară - super-food_afine

Vara este un moment perfect pentru detoxifierea organismului deoarece fructele şi legumele proaspete, care uşurează acest proces, pot fi găsite pretutindeni.

Procesul de detoxifiere are un rol foarte important pentru organism, curăţându-l şi ajutând la buna funcţionare a organelor. Deşi este foarte importantă pentru organism, dieta de detoxifiere este adoptată de doar aproximativ 40% din populaţie.

Iată 8 super-alimente pentru o detoxifiere de vară, pe care le poți procura în acest sezon din orice piață.

Pepenele. Este principalul fruct de vară care detoxifica organismul. Conţine cantităţi mari de citrulina. Acest lucru ajuta la crearea argininei care elimină amoniacul şi alte toxine din organism. Pepenele este bogat în fibre dietetice. Acest lucru ajuta la menţinerea colonului curat, ajutându-vă să vă curăţaţi corpul. Conţine glutation care ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant şi detoxifiant al organismului.

Pepenele este și o sursă excelentă de potasiu. Potasiul echilibrează cantităţile mari de sodiu din dietă și sprijină prijină rinichii, contribund la curăţarea lor.

Reduce inflamaţia. Mai puţine inflamaţii înseamnă o încărcare toxică mai scăzută în organism.

Castraveţii. Ajută la eliminarea toxinelor din organism. Conţinutul ridicat de apă din castraveţi contribuie la buna funcționare a sistemului urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.

Lămâile. Sunt prietenele ficatului. Lămâile alcalizează organismul. Acest lucru ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi este un dizolvator al acidului uric şi al altor otrăvuri. Lămâile ajută de asemenea la curăţarea rinichilor.

„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor. De asemenea, ajuta la normalizarea metabolismul energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică, ajuta la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.” – cercet. dr. Horaţiu Albu


Afinele.
Sunt unele dintre cele mai vindecătoare alimente. S-a constatat că afinele reduc inflamaţia, au proprietăţi antivirale şi ajuta la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul către creier. Afinele conţin Vitamina C, un element care ajuta în procesul de detoxifiere.

Zmeura. Are un conţinut scăzut de calorii. Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge şi pot fi introduse foarte bine în dieta de detoxifiere.

Spanacul. Alcalinizează corpul şi ajuta la menţinerea echilibrului. Spanacul este un complex de antioxidanţi şi anti-inflamatori. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamaţii ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul şi este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.

Frunzele de mentă. Sunt excelente și răcoritoare. Acestea vă vor ajuta să digeraţi mai eficient mâncarea. Menta îmbunătăţeşte funcţionarea fierii, ajuta vezica biliară, intestinul subţire, iar organismul are nevoie de o curăţare a acestor componente importante pentru detoxifiere.

Seminţele de in. Au un conținut important de acizi graşi omega 3 şi 6 care reduc inflamaţia. Având un conţinut atât de fibre solubile, cât şi insolubile, seminţele de în ajuta la stabilizarea zahărului din sânge şi promovează buna funcţionare a intestinelor. De aceea, detoxifierea se va produce mai eficient şi mai repede.

Puteți combina aceste ingrediente proaspete pentru un suc pe gustul vostru sau puteți încerca sucurile DETOX Bio Rabenhorst care fac minuni în dieta de detoxifiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.