7 sfaturi de la Ben Longley pentru a te putea antrena mai bine

0
273
7 sfaturi pentru a te putea antrena mai bine

Ben Longley, antrenor personal, îți împărtășește câte ceva din experiența sa pentru a te ajuta să-ți atingi obiectivele.

Lumea sănătății și a fitnessului este plină de mituri și concepții greșite. Suntem constant bombardați de reclame și articole despre diete noi, planuri de antrenament și studii care se bat cap în cap, despre ce ar trebui și nu ar trebui să facem.

Iată câteva sfaturi de la Ben Longley care te pot ajuta să te antrenezi mai bine.

Nu există formule minune, pilule magice sau alte șmecherii atunci când vrei să slăbești, să trăiești sănătos sau să faci mișcare

Ne pare rău că te dezamăgim de la început, dar acesta e adevărul. Poți într-adevăr să grăbești procesul, să eviți greșelile și să îți maximizezi eforturile cu metode testate, dar cuvântul cheie aici este efortul. Munca grea și disciplina sunt cruciale. Trebuie să cunoști și să pui în practică metodele care funcționează pentru tine, astfel vei putea să îți maximizezi timpul mai bine.

7 sfaturi pentru a te putea antrena mai bine

Cântarul nu e un mod bun de a-ți controla greutatea

Dacă nu ai peste 15 kilograme de dat jos, cântarul nu îți va da un feedback prea util atunci când vei dori să îți verifici greutatea. Cântarul nu știe să facă diferența între grăsime și mușchi. Adăugarea de mușchi te va ajuta să scapi de grăsime, însă amândouă sunt grele la cântar. Punerea de mușchi e bună, dar cântarul nu îți va arăta asta, ci îți va arăta că te-ai îngrășat.

Durerea e bună, dar nu face dovada unui antrenament bun

Doar pentru că nu ai febră musculară a doua zi, asta nu înseamnă că antrenamentul tău nu a dat roade. Unii oameni fac febră, alții nu fac. E ceva ce diferă de la om la om.

Atitudinea ta e factorul cel mai important dacă vrei să vezi rezultate

Dacă ai o atitudine pozitivă și o dorință adevărată de schimbare, atunci chiar vei vedea rezultate. O atitudine proastă nu îți va permite să te dezvolți. Există o corelație directă între atitudine și succes, indiferent de genetică și de abilitățile naturale ale omului.

Nu crede mitul cum că vârsta îți va afecta condiția fizică

Nimeni nu trăiește pe vecie, însă cu cât îți petreci mai mult timp practicând obiceiuri nesănătoase, cu atât condiția ta se va deteriora mai tare de-a lungul timpului. Cauza nu este vârsta, ci timpul pe care îl petreci într-un stil de viață nefast pentru corpul tău.

7 sfaturi pentru a te putea antrena mai bine

Antrenamentul este ca și când te speli pe dinți

Nu ai niciun fel de plăcere când te speli pe dinți, de exemplu, dar știi că trebuie să o faci pentru că e bine. Nu te vei spăla pe dinți de cinci ori într-o săptămână și doar o singură dată săptămâna următoare. La fel e și cu antrenamentul, care nu ar trebui să fie ceva ocazional, ci să facă parte din rutina ta zilnică.

Sunt mai multe variabile care te-au adus în forma actuală de pregătire fizică și sănătate

Unele persoane sun genetic predispuse la a fi mai slabe, mai puternice și mai bine pregătite. Unele persoane încep să se antreneze mai târziu în viață, având mai puțină experiență și deci pregătindu-se mai greu la început. Suntem diferiți. E important să înțelegi unde te afli și unde vrei să ajungi, urmând să-ți adaptezi dieta și efortul fizic după bunul plac.

via Red Bull Content Pool

Citește și: Pregătirea fizică a piloţilor de Formula 1. De la Ascari la Schumacher

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.