5 exerciții de TRX cu Andreea Ibacka

0
3067
Andreea Ibacka - exerciții TRX

Pentru că s-au împlinit 20 de ani de la inventarea TRX-ului, am provocat-o pe Andreea Ibacka la o serie de exerciții pe care le poți face și tu oriunde. 

Apropo, TRX este denumirea comerciala a primului produs de acest fel (un nume cu popularitate în mainstream), însa denumirea corectă a sportului este Suspension Training (antrenament prin suspendare).

Exercițiile constau în poziționarea corpului în diverse înclinații, pentru a mări sau pentru a micșora rezistența opusă, poziționarea având un efect direct asupra musculaturii. Ele pot fi executate atât de începatori cât și de avansați, diferența fiind nivelul pârghiei.

Antrenamentele cu TRX sunt bune pentru tonifierea întregului corp, într-o maniera blândă, având un risc minim de accidentare. Exercițiile sunt foarte multe (există câteva zeci) și variate și – dacă decizi să le alternezi – nu te lasă să te plictisești, solicitându-ți rând pe rând întregul corp.

De ce TRX?

Pentru că te-ar putea însoți pretutindeni. Dimensiunile mici și forma compactă îl recomandă pentru a-l purta cu tine în vacanțe, călătorii de afaceri sau chiar zi de zi la serviciu.

Pentru a te antrena, nu ai nevoie decât de un punct de susținere: tocul ușii, un bătător de covoare, o creangă de copac, un bolt solid în perete. Concret, iată cum arată o rutină simplă și rapidă pentru tonifierea și întreținerea întregului corp, ce poate fi folosită complementar cu antrenamentele cardio.

Și ca să vezi cât este de simplu totul îți propun un antrenament rapid, cu doar 5 exerciții de bază cu TRX pe care le poți face practic oricând și oriunde.

EXERCIȚIUL 1 – Tracț­iuni din înclinat – antreneaza în principal musculatura spatelui (marele dorsal)

Andreea Ibacka - exerciții TRX 1

EXERCIȚIUL 2 – Flexia brațelor – antreneaza în principal mușchii biceps

Andreea Ibacka - exerciții TRX 2

Exercițiul 3: Flotări din înclinat – antrenează în principal musculatura pieptului (pectoral)

Andreea Ibacka - exerciții TRX 3

Exercițiul 4: Extensia brațelor – antrenează în principal mușchii triceps

Exercițiul 5: Fandări în spate – antrenează în principal musculatura coapselor (cvadriceps și biceps femural)

Andreea Ibacka - exerciții TRX 5

Volum de lucru: – 3 serii a câte 10 repetări pentru fiecare exercițiu; – 1 minut pauză între serii; – 2 minute pauză între exerciții.

Foto: Marooni

Citește și: 7 sfaturi de la Ben Longley pentru a te putea antrena mai bine

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.