200 de sportivi din 16 țări vin în România, la Campionatele Europene de Winter Triathlon

0
78

200 de sportivi din 16 țări vin în România, la Campionatele Europene de Winter Triathlon de la Cheile Grădiștei, iar Federația Română de Triatlon mizează pe cel puțin 3 medalii.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internațional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Ediția din 2019 a Campionatelor Europene de Winter Triathlon va avea loc, în premieră, la Cheile Grădiștei, în 22-24 februarie.

“Am intrat în 2019, an de referință pentru triatlonul românesc și pentru România ca țară organizatoare a unora dintre cele mai importante competiții, la nivel mondial. Anul acesta, medaliile importante din triatlonul European se decernează în România. După ce am găzduit, în 2018, Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, forul European ETU ne acordă și organizarea unei noi competiții de prim rang în calendarul international, Campionatele Europene de Winter Triathlon. Astfel, sportivii din toate țările europene care au loturi competitive vor concura, în februarie, la Cheile Grădiștei”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

Un grup important, de aproximativ 500 de sportivi, antrenori, staff și oficiali europeni va fi prezent la competiția de la Cheile Grădiștei.

România va fi reprezentată, în cadrul competiției, de un lot de peste 10 sportivi ce vor concura la categoriile Elite și Juniori, cărora li se vor alătura și 50 de sportivi amatori.

Lotul național țintește peste 3 medalii în cadrul competiției, iar categoriile creditate cu cele mai mari șanse sunt: Feminin U23, Ștafetă Mixtă Elite, Juniori și Paratriatlon.

România va organiza anul acesta, într-o nouă premieră pentru sportul românesc, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș.

Citește și: Triatlonul de iarnă: cum ataci proba de ciclism

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.