18 exerciții de stretching cu Nelly Paraschiv

0
767
Nelly Paraschiv - stretching

Asa cum niciun antrenament nu ar trebui să înceapă fără o încălzire temeinică, nici terminarea lui nu poate exclude o sesiune de câteva minute de stretching.

Dintr-o suită mare de opțiuni, am selectat 18 exerciții de stretching pentru relaxarea și întinderea musculaturii întregului corp.

ÎNCLINAREA CAPULUI

Nelly Paraschiv - stretching - inclinarea capului
Din poziție verticală, se înclină capul de la stânga spre dreapta, presând ușor cu mâna dreaptă pe partea stângă a capului, în încercarea de a-l lipi de umăr. Se menține poziția pentru 20-30 de secunde și apoi se schimbă partea.

ÎNTINDEREA BRAȚELOR

Nelly Paraschiv - stretching - intinderea bratelor
Din poziție verticală, cu brațele întinse deasupra capului cu palmele lipite ca în imagine, se încearcă apropierea coatelor. Se menține această pozitie 20-30 de secunde.

APLECAREA TRUNCHIULUI

Nelly Paraschiv - stretching - aplecarea trunchiului
Se prind mâinile la spate cu coatele întinse, se apleacă trunchiul până ajunge paralel cu solul, ridicând brațele împreunate către tavan. Se menține această poziție 20-30 de secunde.

ÎNTINDEREA UMERILOR

Nelly Paraschiv - stretching - intinderea umerilor
Stând în poziție verticală cu spatele drept, se întinde mâna stângă către umărul drept. Cu ajutorul mâinii drepte, se trage din zona cotului brațul stâng spre umărul drept. Se menține 10-15 secunde și se repetă cu celălalt braț.

STRETHCINGUL PIEPTULUI

Nelly Paraschiv - stretchingul pieptului
Se prinde cu mâna un obiect sau se sprijină mâna de un perete și se rotește trunchiul în direcția opusă brațului întins, deschizând pieptul. Se menține 10-15 secunde și se repetă cu cealaltă mână.

Descoperă toate exercițiile de stretching cu Nelly Paraschiv în numărul 2 al suplimentului FITNESS MAG, disponibil împreună cu revista RUNNING MAG în rețeaua de magazine Inmedio, la centrele de presă din aeroportul Otopeni și online pe Books Express.

Abonamentele se pot face prin intermediul partenerului nostru Manpres Distribution.

Foto: Marooni

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.