10 motive să încerci electrostimularea musculară (EMS) cu i-Body

0
2113
EMS - i-Body

Obiectivul tuturor pasionaților de fitness este să obțină cea mai bună formă fizică posibilă. Acum se poate și cu ajutorul unei noi tehnologii revoluționare pentru împătimiții sportului!

Un program de sport respectat cu strictețe, odihnă și mesele regulate sunt absolut necesare pentru rezultate optime. Dar, cum tehnologia și-a făcut loc în viața noastră pe toate planurile, putem vorbi și despre o nouă etapă în lumea sportului, una revoluționară chiar.

EMS, adică electrostimularea musculară, a fost creată inițial cu scop medical, o soluție eficace pentru atleții care au luat o pauză de la antrenamente, fie din lipsă de timp, fie pentru că au suferit diverse traumatisme. Studiile despre rezultatele date de EMS au dus însă la concluzii care au făcut ca aparatele să poată fi folosite nu numai în acest scop, ci de oricine își dorește un corp tonifiat, masă musculară dezvoltată și, mai ales, rezultate rapide.

Ca în filmele SF, pentru un antrenament care arde până la 1000 de calorii în doar 20 de minute, trebui să porți un costum care conține electrozi, iar în timp ce acesta este conectat la aparatul Mihabodytec2, faci exerciții simple, cum ar fi genuflexiuni, fandări sau flotări.

Tehnologia modernă din spate poartă numele de i-Body! Antrenorul personal i-Body setează intensitatea curentului în funcție de obiectivele și starea fizică a clientului, iar cu scannerul 3D Bodygee și analizatorul Tanita BC 1000, el îți dă informații esențiale despre evoluția ta.

De la o ședință la alta, poți vedea modificări în avatarul tău tridimensional, obținut după scanare, dar și date despre greutate, stratul adipos sau masa musculară.

EMS - i-Body

Iată 10 motive pentru care merită să testezi i-Body:

Tehnologie revoluționară, cu minimum de timp investit

Cele mai avansat model de aparat al momentului, i-Body dă rezultate bune și combină electrostimularea cu exercițiile active. Această abordare, spre deosebire de cea absolut pasivă, folosită de alte aparate, face ca rezultatele să fie mult mai spectaculoase într-un timp mai scurt. Antrenamentul se poate face acasă sau la birou, trainerul deplasându-se acolo unde îți dorești, fără ca tu să pierzi timp;

Rezultate rapide în ceea ce privește definirea musculară

Aparatul lucrează în același timp toate cele 8 grupe musculare, activând, așadar, până la 95% din masa musculară. Se vede cu ochiul liber eficiența lui, asta pentru că implică contracții mai intense și mai profunde decât contracțiile voluntare;

Antrenamentul arde mult mai multe calorii decât unul convențional

În 20 de minute cu i-Body pe săptămână, timp în care lucrezi simultan toate grupele musculare, corpul este mai antrenat decât după 4-6 ore la sala de fitness, unde ai fi lucrat pe rând grupele musculare.

Antrenează, în același timp, mușchii agoniști și antagoniști

Așa că spune ”adio” de la a lucra consecutiv biceps și triceps! Economisirea timpului de antrenament este un avantaj important.

EMS - i-Body

Ajută la echilibrarea dezvoltării armonioase a corpului și a creșterii forței fizice musculare

Indiferent că ești dreptaci sau stângaci, rezultatele nu vor depinde de asta. În plus, vei putea compensa un eventual dezechilibru. O problemă frecvent întâlnită la practicanții de fitness este să aibă un membru mai dezvoltat muscular decât altul sau partea superioară a corpului lucrată mai mult sau mai puțin intens decât cea inferioară.

Risc de accidentare minim și impact scăzut asupra articulațiilor

Desigur, aparatul poate fi folosit și în imobilitate totală, dar dă rezultate foarte bune cu exerciții simple, fără greutăți suplimentare.

Crește masa osoasă

Antrenamentul cu EMS combate chiar osteoporoza, ceea ce este de mare interes mai ales pentru femei, dar și pentru bărbați. Toate persoanele pierd masă osoasă după 30 de ani dacă nu fac sport, iar la femei, pierderea este accelerată după menopauză.

Crește elasticitatea pielii și diminuează celulita

Pentru că antrenamentul cu EMS accelerează circulația sanguină, pielea își păstrează elasticitatea, iar stratul adipos încăpățânat, localizat în zone precum abdomen sau coapse, dispare mai rapid.

Este unul dintre puținele antrenamente care poate fi făcut și după o intervenție chirurgicală

Atunci când sportul trebuie întrerupt până la o refacere completă. De exemplu, tehnologia EMS poate fi folosită după nașterea prin cezariană, fără nicio problemă.

Se ard calorii chiar și după încetarea antrenamentului

Tocmai pentru că mușchii sunt stimulați profund, contracțiile musculare determină arderea caloriilor chiar și după 48 de ore de la încheierea sesiunii de EMS.

EMS - i-Body

Citește și: În formă, puternică și sexy. Mihaela Rădulescu!

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.